• ČITATEĽSKÝ MARATÓN

             

            Kniha – najlepší priateľ človeka. Poskytuje zábavu i poučenie, rozvíja našu obrazotvornosť, umožňuje nám vytvárať si vlastné predstavy a názory, rozvíja trpezlivosť a vyžaduje aj určitú dávku sústredenosti a pozornosti. Prostedníctvom čítania kníh si zlepšujeme slovnú zásobu a aj komunikačné schopnosti dôležité v každodennom živote. 

            V poslednom čase máme pocit, že čítanie vyšlo z módy a nahradilo ho pozeranie filmov.

            Preto  sme dňa 5.3. 2013 na našej škole zorganizovali Čitateľský maratón. Slávnostne ho otvoril pán riaditeľ, ktorý žiakom poprial veľa čitateľských zážitkov a odovzdal im čitateľskú listinu. Táto listina začala svoju púť v 1.A triede  a ukončila ju popoludní spolu so žiakmi 4.A triedy  v riaditeľni školy, kde bol Čitateľský maratón oficiálne ukončený.  Do čítania sa zapojilo viac ako 90 žiakov 1.- 4. ročníka, ktorí čítali zábavné príbehy a spoznávali zaujímavé knihy. Cieľom nebolo len zapojiť do čítania čo najviac žiakov, ale hlavne spopularizovať knihy a čítanie. Dôležité bolo ukázať deťom, že čítanie nie je mučenie, ale že prostredníctvom čítania sa dá zabaviť, preniesť sa na najrozličnejšie miesta, vžiť sa do prežívania najrozličnejších postáv a tak si vytvoriť o prečítanom texte svoju vlastnú predstavu. A že tie predstavy boli rôznorodé ukázali žiaci na záver svojim ilustráciami.

            Bol to veľmi zaujímavý a tvorivý deň. Boli by sme veľmi radi, keby sa čítanie stalo každodennou súčasťou života našich a teda aj vašich detí.

             

          • Vážení rodičia, sympatizanti a priatelia školy,

            ak ste ešte nedarovali 2% z Vašich daní a máte záujem, môžete podporiť našu školu práve teraz. Budeme veľmi radi.

            Tlačivo môžete nájsť na hlavnom paneli v záložke Dôležité dokumety - dokumenty na stiahnutie - TLAČIVO NA POUKÁZANIE 2% ZO ZAPLATENEJ DANE

            Ďakujeme za vašu pomoc. 

          • EMMKA  JANOVCOVÁ  POTVRDILA  PRVENSTVO  NA  KRAJI

             

            14. februára sa v Trenčíne uskutočnilo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Prievidzský okres v kategórii 1A reprezentovala naša žiačka zo VII.A triedy Emmka Janovcová. Tak ako minulý rok aj tento rok úspešne zabojovala a v silnej konkurencii tých najlepších z okresov Trenčianskeho kraja získala cenné 1. miesto a zabezpečila si postup na celoštátne kolo do Bratislavy.

            Emma súťažila so samými chlapcami z okresov Nové mesto nad Váhom, Myjava, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Púchov , Ilava , Považská Bystrica a Trenčín. Súťaž mala viac

            častí : čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením, test z gramatiky, opis obrázka a voľná reč- rozprávanie na 3 vyžrebované témy.

            Celoštátne kolo Olympiády v nemeckom jazyku sa uskutoční  18. 3. 2013 v Bratislave a Emmku čaká náročná úloha. My všetci jej prajeme, aby úspešne reprezentovala svoju školu, okres a kraj.

          •   PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE NA HODINÁCH ANGLICKÉHO JAZYKA

             

            Žiaci 3. B triedy vytvárali projekty na témy: Moje obľúbené zviera, Dom národov, Mám rád - nemám rád a Nakupovanie. Pri práci na projektoch využili svoju tvorivosťa zručnosť . Svoje práce prezentovali v anglickom jazyku a snažili sa pritom využiť svoje doterajšie vedomosti.

            Fotky si môžete pozrieť vo FOTOALBUME.

          • ROZPRÁVKOVÉ VRETIENKO

             

            Dňa 4.2. 2013 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese prózy pod názvom Rozprávkové vretienko. V 1. kategórii prezentovali svoje recitačné umenie žiaci 1. - 4. ročníka a v 2. kategórii žiaci 5. - 8. ročníka. Rozhodovanie poroty bolo veľmi náročné, pretože súťažiaci výborne zvládli texty aj recitáciu.

            1. kategória 1. - 4. ročník:                                                             2. kategória 5. - 8. ročník

            1. miesto Matúš VRÁBEL                      1.B                                                 1. miesto Soňa DZURENDOVÁ                  8.A

            2. miesto Natália REGINOVÁ       4.A                                                2. miesto Hana ČAVOJSKÁ                      7.A

            3. miesto Matúš SVETLÁK                   1.A                                                  3. miesto Klaudia GRESCHNEROVÁ         6.A

            Fotky si môžete pozrieť vo FOTOALBUME.

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

             

            Dňa 1.2.2013 sa uskutočníl zápis žiakov  do 1. ročníka. Predškoláci z Nedožier - Brezian, Poluvsia aj Pravenca preukázali pri zápise svoje vedomosti a  znalosti. Deti  za to boli pochválené aj odmenené. Tešíme sa, že zasadnú do našich lavíc.

          • KUCHÁRI BEZ ČAPICE ALEBO UČENIE PRE ŽIVOT

             

            Žiakov 4. ročníka pani učiteľka zasvätila do tajov kuchárskeho umenia. Na hodine pracovného vyučovania si vlastnoručne pripravili rybaciu a vajíčkovú nátierku podľa tajného receptu. A že sa nátierky vydarili, môžete si pozrieť vo fotoalbume. 

          •                                  VAVRITELKA 5

             

            http://www.youtube.com/watch?v=b_lNSD8YTsQ

          •   Vybíjaná: Naše žiačky úspešne reprezentovali.

             

            Dňa 30.1.2013 sa v priestoroch ZŠ Kanianka konali oblastné majstrovstvá vo vybíjanej dievčat 5 - 7 ročníka. Našu školu reprezentovalo 12 žiačok. Po dobrom a zanietenom výkone obsadili  pekné 3. miesto. Na postup do okresného finále to síce nestačilo, ale keďže to bola naša prvá účasť, získali cenné skúsenosti, ktoré môžu zúročiť na budúci rok.

            Dievčatá, ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

          •          ĎALŠÍ ÚSPECH NA OKRESNEJ ÚROVNI

             

            Dňa 23.1.2013 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády.

            V kategórii   Z9   získal krásne   3. miesto Ondrej Škultéty z IX.A triedy.

            Prajeme mu veľa úspechov v krajskom kole! 

          •                                ZÁBAVA NA SNEHU

             
            Nová snehová nádielka vylákala našich žiakov vyšantiť sa na snehu....
            Pozrite si fotky vo fotoalbume.

            zobraziť album
             

          • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 9.11.2012 Peter Kavka zo VII.A triedy sa v okresnom kole Technickej olympiády, kategórii B umiestnil na 3. mieste.

            Tomáš Haviar a Dominik Vlžák z IX.A triedy v kategórii A boli úspešní riešitelia.

            Blahoželáme!

          •                 Výborný úspech našich žiakov  v obvodnom kole súťaže Olympiáda v anglickom jazyku

             

            Dňa 17.1.2013 Emma Janovcová zo VII.A triedy a Tomáš Bugár z IX.A triedy reprezentovali našu školu na okresnom kole  súťaže OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU.

            V kategórii 1A ( 5., 6. a 7. ročník)  Emma Janovcová  sa v tvrdej konkurencii umiestnila na krásnom 2. mieste.

            V kategórii 1B ( 8. a 9. ročník) bol Tomáš Bugár úspešný riešiteľ.

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

             

          • Pridali sme fotky do fotoalbumu: Navštívili nás budúci prváci!

          •                                       UPOZORNENIE

             

            Dôležité informácie a dokumenty nájdete na hlavnom paneli v záložke: Dôležité dokumenty.  - ( Dokumenty)

            Rôzne žiadosti si môžete stiahnuť taktiež  v záložke Dôležité dokumenty - (Dokumenty na stiahnutie.)

             

          •                               NAVŠTÍVILI NÁS BUDÚCI PRVÁCI

             

            Predškoláci z miestnej škôlky  navštívili prvákov v ZŠ, ktorí im ukázali čo všetko sa už naučili. Ukázali im ako čítajú, počítajú a  aké zaujímavé úlohy vedia riešiť. Predškoláci zase ukázali, že sú veľmi šikovní a zapájali sa do vyučovania.

             

             

          •                              PRVÁCI NA NÁVŠTEVE MÚZEA

            Žiaci prvého ročníka navštívili múzeum na Obecnom úrade. Vďaka pani Kucharovičovej sa zaujímavým spôsobom dozvedeli o histórii svojej obce.

            Fotky si môžete pozrieť vo FOTOALBUME.

          •                                                      SNEHULIAKOVO ALEBO HRY NA SNEHU

            Hurá sneh!!! Konečne. Parádne počasie, super sneh na stavanie snehuliakov.

            Prváci hneď po napadnutí prvého snehu na hodine telesnej výchovy stavali snehuliacke rodinky. Koncom týždňa nová snehová nádielka priniesla ďalšiu výzvu. Žiaci prvého a neskôr aj  tretieho ročníka súťažili v stavbe snehuliakov. Gúľali, gúľali, jedna guľa väčšia ako druhá. Všetci mali ohromnú radosť zo svojich obrovských gúľ, pri gúľaní ktorých nestačili jedny ruky . Krásna spolupráca a nadšenie.  Deti postavili niekoľko obrovských snehuliakov, ktorí svojimi úsmevmi zdravili okoloidúcich.  Mali z nich nesmiernu radosť. Škoda, že ich radosť netrvala dlho. Niektorí závistlivci mali potrebu ich hneď po odchode zo školy zničiť...

            A že boli naozaj super, presvečte sa vo fotoalbume.

             

          • MŠ - Pozdrav v Klube dôchodcv

          •                                                                                           POZDRAV DETÍ MŠ V KLUBE DÔCHODCOV

             

            Pri príležitosti mesiaca úcty k starším svojim kultúrnym programom deti z Materskej školy boli pozdraviť našich dôchodcov.

            Fotky si môžete pozrieť vo FOTOALBUME.

            zobraziť album

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764