• Úspešní florbalisti

          • Za účasti 7 základných škôl z nášho okresu - Nitrianske Rudno, Valaská Belá, Čereňany, E-škola a Sama Chalupku z Prievidze, Nitrianske Pravno, sa uskutočnil veľkonočný turnaj vo florbale zmiešaných družstiev žiakov a žiačok. Naši žiaci a žiačky konečným 2. miestom úspešne reprezentovali našu školu. Medzi individuálnymi oceneniami - najlepšia hráčka turnaja - sme tak isto nechýbali ani my.

          • Projekt eTwinning

          • Na hodinách anglického jazyka realizujú šiestačky projekt "Create better schools" v spolupráci so školami v Bulharsku, Rumunsku a Turecku. Pomocou kolaboratívnych nástrojov tvoria logo, pohľadnice, avatarov, eknihu receptov, z ktorých budú aj variť a píšu príbeh Caty's Story, ktorý by sme radi uvítali aj v školskej knižnici. Vytvárajú si kvízy a spoločnú prezentáciu o svojich krajinách, mestách a školách. eTwinning nám ponúka veľa kreatívnych možností a na zoom hodinách sa žiaci spoznávajú aj osobne.

          • Naše dnešné obedné menu

          • Naša školská jedáleň si pre všetkých stravníkov v ZŠ a v MŠ pripravila ku chutnému menu aj krásne veľkonočné prekvapenie. Ďakujeme všetkým usilovným rukám na čele s pani vedúcou.

          • Marec – mesiac knihy na hodine angličtiny

          • Aj na hodine anglického jazyka sme si pripomenuli význam čítania a kníh. Na Slovensku voláme marec mesiacom kníh. V USA sa na počesť narodenín spisovateľa a ilustrátora Theodora Seussa Geisela tento mesiac považuje za národný mesiac čítania. Takto chcú Američania podporiť ľudí, aby viac čítali a organizujú pri tejto príležitosti rôzne podujatia. Aj preto si žiačky 9. ročníka na hodinu angličtiny pripravili rôzne kvízy o knihách a filmoch na základe literárnych predlôh. Hodinu sme si spestrili aj malou výstavkou kníh v anglickom jazyku.

          • Anglické divadlo

          • Marec sme ukončili návštevou anglického divadla Lazy goat. Žiaci piateho a šiesteho ročníka mohli zažiť príbeh o lenivej koze, ktorá nebrala ohľad na druhých, všetky zvieratá sa jej báli, až kým ju ježko nezastavil. Poučením príbehu bolo, že niekedy sa bojíme práve toho, čo nepoznáme."

          • Zážitkové centrum vedy Aurelium

          • Minulý týždeň sa žiaci 8. ročníka a 6.B triedy zúčastnili exkurzie do Zážitkového centra vedy Aurelium v Bratislave. Centrum vedy je miesto, kde sa prelína zábava s učením v duchu hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente.

          • Dôležité informácie k dotácii na stravu

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
            ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť triednemu učiteľovi a to najneskôr v termíne do 31.3.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

          • Marec - mesiac knihy

          • Tento mesiac je už dlhé desaťročia spájaný s knihou. Aj v dnešnej dobe internetu, dostupnosti všetkých potrebných informácii a rýchlemu životnému štýlu, sa nájdu ľudia, ktorí si nájdu čas a chytia do ruky knihu. Ten hranatý predmet s tlačiarenskou vôňou, plný príbehov cudzích postáv, ktoré sa po prečítaní stávajú našimi priateľmi. A my sa stávame súčasťou príbehu. A tak sme sa aj na našej škole rozhodli, tento mesiac pre žiakom pripravovať rôzne aktivity, ktoré s knihou a čítaním súvisia.

            Bola to napríklad návšteva miestnej ľudovej knižnice, čitateľský maratón, výstava kníh...

          • 24. ročník McDonald´s cupu

          • V piatok 24.3. malí futbalisti a futbalistky reprezentovali našu základnú školu v obvodnom kole futbalového turnaja McDonalds cup. Na turnaji obsadili krásne 3. miesto za účasti 6 školských tímov. Deti zažili plný deň futbalu a nadviazali nové priateľstvá so svojimi rovesníkmi.

          • Farebný týždeň

          • Aký by bol svet bez farieb?
            Smutný, jednotvárny a pochmúrny.

            Každá farba má svoju symboliku a význam. V týždni od 20.3. do 24.3. sa aj naša škola zapojí do "farebného týždňa". Každý deň  sa všetci pokúsime obliecť do inej farby. Budeme sa tešiť na každé nové ráno. Dni v tomto týždni budú pre nás krajšie, radostnejšie a farebnejšie. 

            Budeme sa tešiť, keď si tento týždeň všetci spoločne užijeme!

          • Dôležité info

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje riaditeľ školy dňa 22.marca 2023, z prevádzkových a organizačných dôvodov - Testovanie 9 2023, voľno z vyučovania pre žiakov 3. až 8. ročníka ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta v Nedožeroch-Brezanoch.

            Bližšie info ku Testovaniu 9

          • Nedaj sa, hovor o tom

          • V piatok 10.03.2023 sa v našej škole v telocvični konalo edukatívne predstavenie, "Nedaj sa, hovor o tom", ktoré bolo zamerané na problematiku šikanovania, rasizmu, fyzického násilia, kyberšikany, prostredníctvom interaktívneho divadla a video - výpoveďami známych osobností  (youtuberov) i neznámych ľudí, ktorí zažili šikanovanie.

            Je veľmi dôležité hovoriť o týchto skutočnostiach, aby žiaci vedeli správne reagovať a predchádzať tomuto javu.

            Na predstavení prevládala skvelá atmosféra, žiaci sa zapájali do diskusie, scénok a odchádzali s pozitívnymi emóciami. 

            Na konci predstavenia dostala naša škola certifikát, na ktorom sú uvedené dôležité kontakty poskytujúce pomoc (Linka detskej istoty, IPčko...)

            Ďakujeme za skvelé predstavenie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764