• Všetkovedko

          • VŠETKOVEDKO je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 2. – 4. ročníka .

            V tomto školskom roku sa do súťaže zapojili opäť aj naši žiaci. Súťažilo až 30 žiakov! Najlepší získali titul Všetkovedko, ostatní si odnášajú titul Všetkovedkov učeň. Titul Všetkovedko školy tento rok získali Jessica Mócová a Simon Šujan z 2. B triedy.

            Deti získali pekné ceny a tešili sa aj z malých darčekov - ceruziek, hier, šatiek.

            Srdečne blahoželáme!

          • Mesiac knihy v ŠKD

          • Deti zo školského klubu, si marec-mesiac knihy, pripomenuli rôznymi tvorivými aktivitami. Vytvorili si vlastnú knihu a záložku do knihy, zoznámili sa so slovenskými spisovateľmi detskej literatúry, navštívili školskú knižnicu, svojím kamarátom predstavili svoju obľúbenú knižku, z ktorej si spoločne aj prečítali. Na záver čítali deti aj s pani vychovávateľkou z knihy O trpaslíkovi Hundroškovi svojmu plyšovému kamarátovi Brumkovi.

          • Geografická olympiáda

          • Dňa 05.02. 2021 sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády kategórie E, F, G online, prostredníctvom platformy EduPage. Našu školu úspešne reprezentovali žiaci - Natanael Šebest (IX.A), Adrián Kamenský (VIII.B), Sofia Marasová (VII.A) a Ondrej Genzor (V.A). Ondrej Genzor sa umiestnil na 3. mieste a postúpil do krajského kola.  Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do školského i okresného kole gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Ondrejovi prajeme veľa šťastia v krajskom kole.

          • Biologická olympiáda

          • Dňa 08.02. 2021 prebiehala teoreticko-praktická časť okresného kola biologickej olympiády kategórie C, online, prostredníctvom platformy EduPage. Našu školu reprezentovali žiaci Lucia Pusztaiová (VIII.A) - 10. miesto a Natanael Šebest (IX.A) - 5. miesto. Obaja boli úspešní riešitelia. Gratulujeme k úspešnému zvládnutiu zložitých úloh. Vďaka im patrí aj za reprezentáciu školy v čase online vzdelávania.

          • Oznam pre rodičov!

          • Nadobudnutím účinnosti zákona č. 209/2019, ktorým sa mení a dopĺňa zákonč. 245/2008  Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony sa od 01. 01. 2021 rušia:

            - odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky,

            - dodatočný  odklad  plnenia povinnej školskej dochádzky.

            Riaditelia ZŠ mohli o dodatočnom odložení  plnenia povinnej školskej dochádzky rozhodovať len do 31. 12. 2020, nesmú už v rámci zápisu detí na plnenie PŠD od školského roku 2021/2022 rozhodovať o  žiadosti zákonných zástupcov o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky (teda ani poradenské zariadenia vydávať podklady pre rozhodnutie).

            Riaditelia MŠ už po 01. 01. 2021 nesmú do materskej školy prijať žiadne dieťa s dodatočne odloženým  plnením povinnej školskej dochádzky, zákonným zástupcom detí alebo zástupcom zariadenia pred zápisom na PŠD môžu odporúčať len požiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (žiadosť, súhlas poradenského zariadenia alekára, informovaný súhlas ZZ).

            Z prechodných ustanovení (§ 161j) vyplýva: aj v školskom roku 2021/2022 môžu byť prijaté deti do  nultého ročníka, do prípravného ročníka.

          • VYUČOVANIE OD 10.3.2021!

          • Vzhľadom na pomerne priaznivú epidemiologickú situáciu v obci a pokonzultácii s RÚVZ v Prievidzi a po dohode so zriaďovateľom, budevyučovanie všetkých žiakov 1.stupňa a materskej školy prebiehať od 10.3. 2021 naďalej prezenčne  za sprísnených epidemiologických podmienok.Žiaci sa budú učiť podľa platného upraveného rozvrhu.

            Naďalej zostáva podmienka testovania sa rodičov (zákonných zástupcov)žiakov každých 7 dní. Každý žiak pri nástupe odovzdá triednej paniučiteľke Čestné vyhlásenie platné od 8.3.2021. Cestnevyhlásenie_a_súhlas_so_spracovaním_údajov_od_8.3..doc Rodič homôže podať aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta EduPage.

            ŠKD bude fungovať v prevádzke: ranná družina od 6.30 – 7.45 hod, poobedná  do 15,30. Prosíme rodičov, aby kvôli bezpečnosti svojho dieťaťa zvážili nutnosť jeho pobytu v ŠKD. Pokiaľ je nevyhnutné, aby dieťa navštevovalo ŠKD,  prosíme, aby ho vyzdvihli  čo najskôr.

            Zároveň Vás žiadame o zodpovedný prístup. Sledujte zdravotný stavsvojich detí i rodinných príslušníkov. V prípade príznakov čo i lenbežného prechladnutia (nádcha, chrípka, žalúdočné problémy, teplota,...) dieťaťa, rodinného príslušníka, zákonného zástupcu, dieťapreventívne do školy neposielajte.

            Samozrejme, máte právo nechať svoje dieťa doma. V tomto prípade sa dieťabude vzdelávať z domu,  úlohy a zadania  budú zasielané ako zvyčajne cezEduPage.

            Žiaci ročníkov 5. - 9. pokračujú v dištančnom vzdelávaní.Sledujte priebežne stránku školy, v prípade akejkoľvek zmeny Vás budemeinformovať.

          • Testovanie

          • Dňa 6.3.2021 bude v priestoroch telocvične prebiehať 8:00 - 9:00 testovanie zamestnancov školy a rodičov našich žiakov.

          • Oznam pre rodičov žiakov 1. – 4. ročníka

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky:


            oznamuje zákonným zástupcom, že bude od 8.3.2021 do odvolania prevádzka ŠKD v obmedzenom režime, len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry, deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu (musia pracovať prezenčne) a pre deti rodičov, ktorí nemajú podmienky na dištančné vyučovanie z domu. Prevádzka ŠKD bude v čase od 6,30 do 15,30 hod.  

            • deti sa budú vzdelávať v rámci ŠKD podľa počtu prihlásených žiakov nasledovne:
            1. PREZENČNE – 1.A, 1.B, 3.B, 4.B
            2. DIŠTANČNE – 2.A, 2.B, 3.A, 4.A
            • aj keď sa trieda vzdeláva prezenčne, je zabezpečené aj dištančné vyučovanie pre ostatných žiakov (podrobnejšie vás budú informovať triedne učiteľky hneď, ako to budú mať pripravené)
            • školský autobus bude v prevádzke
            • čoskoro zverejníme nový rozvrh
            • žiaci 3.A sa môžu prihlásiť až po karanténe
            • ak sa vám zmení situácia, tak nám to hneď prosím nahláste cez správu na edupage  alebo                      na t.č. 0902 623 408 – Mgr. Lucia Šujanová
            • rodičia, ktorí prihlásili deti do ŠKD musia odovzdať 8.3.2021 

            alebo

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v pondelok treba opäť poslať vyhlásenie o bezinfekčnosti a aspoň jeden zákonný zástupca musí byť otestovaný s negatívnym výsledkom, inak žiak nemôže nastúpiť do školy.

          • Testovanie

          • Vážení rodičia,

            opäť sa môžete prísť otestovať v sobotu 27.2.2021 v priestoroch telocvične 8:00 - 9:00.

          • Informácie pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            - vyhlásenia o bezinfekčnosti sa dajú poslať elektronicky prostredníctom EduPage (vypĺňajte vždy aktuálne tlačivo)

            - neprikladajte kópie negatívnych testov

            - vyhlásenia o bezinfekčnosti si môžete aj stiahnúť z nášho webového sídla (na hlavnej stránke vpravo)

            - tlačivo vyhlásenie o bezinfekčnosti dostanete aj priamo u nás v škole

            - školský autobus bude premávať

            - ostatné informácie budú zverejnené v priebehu víkendu

          • Dôležitý oznam!!!

          • Vážení rodičia,

            na základe dnešného rokovania Krízového štábu v TN Vám riaditeľstvo školy po dohode so zriaďovateľom oznamuje, že oznam zverejnený 16.02.2021 je opäť aktuálny.

            Od 22.02.2021 sa v našej ZŠ s MŠ obnoví výchovno-vzdelávací proces v prezenčnej forme:

            a) pre všetky deti materskej školy,

            b) pre žiakov 1. stupňa ZŠ vrátane ŠKD.

            Podmienkou nástupu do školy je negatívny test jedného z rodičov žijúcich s dieťaťom v spoločnej domácnosti a vyhlásenie o bezinfekčnosti. Testovanie rodičov zabezpečí zriaďovateľ školy v sobotu 20.02.2021 v čase od 8,00- 9,30 hod. v telocvični ZŠ. Daný čas treba rešpektovať.

            Zároveň oznamujeme rodičom a žiakom 2. stupňa, že od 22.02.2021 bude ich výučba pokračovať dištančne až do času ich pretestovania.Pokiaľ to epidemiologická situáciu dovolí, nástup žiakov 2. st. na prezenčnú formu vzdelávania plánujeme od 1.3.2021. Budeme Vás včas informovať.

            Ďakujeme za porozumenie a súčinnosť v danej veci.

            PaedDr. Václava Juríková

          • Pozdrav zo Školského klubu detí

          • Ahojte, kamaráti! Kým vy sa učíte doma, my sme v škole a musíme sa priznať, že nám veľmi chýbate a už sa na všetkých veľmi tešíme. Učíme sa prostredníctvom PC z počítačovej učebne. Robíme si s pani vychovávateľkami domáce úlohy, hráme sa a vyrábame. Držme si palce, aby sme boli všetci zdraví a do skorého videnia, kamaráti!

          • JARNÉ PRÁZDNINY a prevádzka ŠKD a MŠ v týždni od 15.02. - 19.02.2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany, po dohode           so zriaďovateľom školy, oznamuje, že aj v týždni od 15.02.2021 do 19.02.2021 budú v prevádzke ŠKD a MŠ pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu. 

            Prevádzka ŠKD a MŠ bude v čase od 6,30 do 15,30 hod.

            Podmienkou pre zaradenie detí do ŠKD a MŠ je preukázanie sa negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie, alebo  negatívnym výsledkom RT-PCR testu na COVID-19. Negatívnym testom sa preukáže jeden z rodičov dieťa. V inom prípade nebude dieťaťu vstup do školy umožnený.

            Do ŠKD sa môžu prihlásiť aj deti , ktoré v bežnom režime do ŠKD nechodia. Prihlasovať dieťa do ŠKD je možné do piatku 12.02. 2021 na t.č. 0902 623 408 – Mgr. Lucia Šujanová.

            V MŠ je prihlasovanie nových detí možné iba osobne, alebo na t.č.  046/5485159 v čase prevádzky zariadenia.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO 5.2.2021

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zo závažných organizačných dôvodov udeľuje na deň 5. februára 2021 riaditeľské voľno žiakom základnej školy.

            V prevádzke zostáva MŠ a ŠKD podľa podmienok platných pre týždeň od 1.2. - 5.2.2021 zverejnených 28.01.2021 .

             

          • Prevádzka ŠKD a MŠ v týždni od 1.2. - 5.2.2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany po dohode so zriaďovateľom školy oznamuje, že aj v týždni od 1.2.2021 do 5.2.2021 budú v prevádzke ŠKD a MŠ pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu. 

            Prevádzka ŠKD a MŠ bude počas pracovných dní v čase od 6,30 do 15,30 hod.

            Pre nových záujemcov o zaradenie detí do ŠKD a MŠ pretrváva povinnosť zákonných zástupcov predložiť potvrdenie zamestnávateľa a vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Do ŠKD sa môžu prihlásiť aj deti , ktoré v bežnom režime do ŠKD nechodia. Prihlasovať dieťa do ŠKD je možné do nedele 31.1. 2021 na t.č. 0902 623 408 – Mgr. Lucia Šujanová.

            V MŠ je prihlasovanie nových detí možné iba osobne, alebo na t.č.  046/5485159 v čase prevádzky zariadenia.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764