• Zdobenie medovníkov
          • Zdobenie medovníkov

          • Do galérie Zdobenie medovníkov boli pridané fotografie.

             

            Keďže sa blížia Vianoce, tak ako naše mamičky, aj deti z I. oddelenia ŠKD sa pustili do zdobenia medovníčkov. Deti zdobili medovníky s veľkou láskou a vložili do nich kus svojho srdiečka.

          • iBobor

          • Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Súťaže v tomto školskom roku sa zúčastnilo 60 654 súťažiacich z 975 škôl.

            Výsledky naších žiakov.docx

        • Vyhodnotenie súťaže - Hovorme o jedle - STRIEBORNÉ PÁSMO
          • Vyhodnotenie súťaže - Hovorme o jedle - STRIEBORNÉ PÁSMO

          • Cieľom súťaže „Hovorme o jedle“ bolo podporiť spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia.Na každý pracovný deň v týždni od 17.10.2014 do 21.10.2014 boli vyhlásené dve denné témy. Škola sa do súťaže zapojila tým, že k vyhlásenej dennej téme vymyslela a zrealizovala rôzne aktivity v rámci školy. Zo všetkých zrealizovaných aktivít sme vypracovali súťažné príspevky.

            Boli sme úspešní a odborná porota nás zaradila do strieborného pásma.

             

             

          • Technická olympiáda-okresné kolo

          • V dňoch 2. a 3. 12. 2014 sa na ZŠ Energetikov v Prievidzi uskutočnila Technická olympiáda.

            Našu školu v kategórii B reprezentoval Vladimír Hamran zo VII.A triedy a obsadil 8. miesto. V kategórii A nás reprezentovali Peter Kavka a Martin Škultéty z IX.A triedy a získali 3. miesto.

            Blahoželáme!

          • Basketbal dievčat a chlapcov

          • Oblastné majstrovstvá v basketbale chlapcov a dievčat znamenali pre nás v tomto školskom roku vyvrcholenie nášho športového snaženia.

            V kategórii dievčat sme zbierali nováčikovské skúsenosti a po prehre s Nitrianskym Rudnom sme nepostúpili do ďalších bojov. I napriek tomu to bolo  pre nás prínosom. Dievčatá majú na budúci rok opäť možnosť zabojovať a zlepšiť sa vo viacerých herných  činnostiach.

            Našu školu reprezentovali: Klaudia Greschnerová, Sofia Vážanová, Diana Bíliková, Viktória Macková, Kristína Hromadová, Kristína Kubačná, Klaudia Boďová, Daniela Svátková, Vanesa Mesiariková, Paulína Znamenáková, Bianka Uríková.

            V kategórii chlapcov sme boli nielen papierovým, ale i herným favoritom. V konkurencii ďalších 4 škôl z Nitrianskeho Pravna, Kanianky, Nitrianskeho Rudna a Bojníc sme však po nepresvedčivom výkone a jednej prehre nakoniec obsadili nepostupové 2. miesto. Po minuloročnom okresnom  finále je to pre nás poučením a zároveň veríme, že sme si našu smolu už vyčerpali a v tomto krásnom športe nadviažeme na úspechy z rokov minulých.  

            Našu školu reprezentovali: Peter Kavka, Vladimír Cicko, Jakub Hromada, Erik Leitman, Andrej Kavka, Samuel Ďuriš, Ľubomír Andráši, Andrej Kavka, Radovan Rakovič, Timotej Valchovník a David Lenhart. 

        • Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO a EXPERT
          • Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO a EXPERT

          • Naši žiaci sa v utorok zapotili a preverili si svoje vedomosti a znalosti zo sveta okolo nás v súťaži Všetkovedko a tí starší v súťaži Expert.

             

            Do galérie Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO A EXPERT  boli pridané fotografie.

          • Šport na našej škole

          • S blížiacim sa štvrťrokom je potrebné zhodnotiť naše športové snaženie, najmä pokiaľ ide o reprezentáciu školy a porovnanie sa s ostatnými školami nášho okresu.

            Hneď v prvej okresnej súťaži – v cezpoľnom behu – sa naše družstvo chlapcov umiestnilo spomedzi 33 zúčastnených škôl na výbornom 7. mieste. Poďakovanie patrí i dievčatám, ktoré pre chybu organizátora nemohli svoje snaženie naplno zrealizovať do dobrého výsledku.

             

            V celoslovenskej súťaži vo futbale pod názvom Coca-Cola Cup sa naše družstvo chlapcov po prebojovaní sa z kvalifikácie stretlo v prvom kole s domácim Chrenovcom, so  ZŠ Školská z Handlovej a so  ZŠ Energetikov z Prievidze. Výborný výkon, silná konkurencia a nakoniec  2. nepostupové miesto. Neprehrali sme ani jeden zápas, avšak rozhodlo skóre. Vďaka chlapcom za výbornú reprezentáciu a pekný diplom, ktorý zdobí chodbu našej telocvične.

            Pre nás veľmi vo úspešnom športe, vo florbale, si naše chlapčenské, ale  po prvýkrát i dievčenské družstvo zmeralo sily v 1. kole na domácej palubovke s družstvami z Lazian a Nitrianskeho Pravna. Dievčatá, ako nováčik súťaže,nazbierali skúsenosti a na budúci rok to skúsia znova. Chlapci celkom očakávane po výhrach postúpili do obvodného finále. Tu narazili na družstvá z Bojníc a Nitrianskeho Rudna. Opätovne sme sa mohli po našich víťazstvách radovať z postupu do okresného finále. To sa už uskutočnilo v Prievidzi. Spomedzi družstiev domácej III.ZŠ S. Chalupku a ZŠ Bystričany ( ZŠ Handlová sa nedostavila ) sme obsadili nakoniec len „vďaka“ horšiemu skóre 2. miesto.  Do zbierky nám pribudol ďalší diplom a futbalová lopta ako cena. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 27 škôl z nášho okresu.

            A tu sú naši športoví reprezentanti:

            Dievčatá:

            Diana Bíliková, Klaudia Greschnerová, Kristína Kubačná, Lenka Vážanová, Vanesa Mesiariková, Sofia Vážanová, Klaudia Boďová, Daniela Svátková, Bianka Uríková, Kristína Hromadová, Diana Lajčiaková,

            Chlapci:

            Andrej Kavka, Dušan Szabo, Peter Kavka, Samuel Ďuriš, Vladimír Cicko, Filip Engelhardt, Timotej Valchovník, Samuel Gross, Dominik Hromada, Matúš Michalík, Dávid Lenhart, Mário Fašianok, Ľubomír Andráši, Radoslav Hromada, Ivan Klimant, Marek Procházka.

            Chlapci a dievčatá, Vďaka.

             

            Držte nám palce pri ďalších súťažiach, veríme, že budeme rovnako úspešní v silnej konkurencii. 

          • Hovorme o jedle

          • V dňoch 13.10.-17.10. 2014 sa naša škola zapojila do súťaže ""HOVORME O JEDLE".  Projekt organizovala SPPK spolu s Centrom rozvoja o potravinách, pričom záštitu nad projektom prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.  Na každý súťažný deň boli vypísané dve denné témy. Úlohou žiakov a učiteľov bolo vymyslieť a zrealizovať rôzne aktivity k stanoveným denným témam. My sme si vybrali tému „Ovocie a zelenina, Mlieko a mliečne výrobky a Zdravý aktívny životný štýl."

          • Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady

          • V stredu 29. októbra 2014 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili jedinečnej výstavy v Bratislave pod názvom Tutanchamon – jeho hrobka a poklady.

            Výstava už očarila milióny návštevníkov na celkom svete a nadšení ňou boli aj žiaci našej školy. Podnikli sme spolu výnimočnú cestu do kolísky našej civilizácie – do doby egyptských faraónov a vydali sme sa v šľapajách slávneho egyptológa Howarda Cartera, ktorý v roku 1922 objavil hrobku mladého faraóna Tutanchamona.

            Výstava Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady je zostavená presne tak, ako bola pred takmer 100 rokmi hrobka objavená a otvorená. Všetky posvätné predmety, sošky, šperky aj sarkofágy / ich dokonalé repliky / ležia presne na rovnakých miestach, ako boli kedysi nájdené.

            Mali sme možnosť vidieť viac ako 1000 nádherných predmetov vrátane svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho ohromného pozláteného sarkofágu.

            Za zorganizovanie tejto skvelej výstavy sa chcem poďakovať PhDr. Ivete Valchovníkovej, dúfam, že aj táto výstava prispela k prehĺbeniu a poznaniu dejepisných a historických vedomostí našich žiakov.

             

            PaedDr. Dušan Schut, vyučujúci dejepisu

        • Tekvičkovo
          • Tekvičkovo

          • Ďakujeme žiakom a rodičom, ktorí pripravili nádherne vyrezané a vyzdobené tekvice, ktoré budú ozdobou na Bojnickom zámku.

            Do galérie Tekvičkovo boli pridané fotografie.

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku The Grimm Brothers

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku The Grimm Brothers

             

            Dňa 21.10.2014 sa žiaci 4. až 9. ročníka našej školy zúčastnili činoherného anglicko-slovenského predstavenia v Dome kultúry v Prievidzi. Divadelné centrum Martin spracovalo hneď niekoľko najznámejších rozprávok bratov Grimmovcov naraz, a tak na malom priestore javiska s dvoma hercami mohli žiaci vidieť magické kúzla, dobrodružstvo, fantáziu i humor.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764