• Do sekcie Materská škola a fotoalbum boli pridané jesenné akcie konané v MŠ.

             

             

          • VYHLASUJEME TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY A ZDRAVIA

            UTOROK - deň bez sladkostí - doniesť si na desiatu chlieb. Bude zatvorený bufet!

            STREDA - deň ovocia a zeleniny - doniesť na desiatu ovocie alebo zeleninu a na 1. poschodí bude výstava ovocia a zeleniny.

            ŠTVRTOK - deň mlieka a mliečnych výrobkov - doniesť na desiatu mliečny výrobok

            PIATOK - KVÍZ

          • Divadelné predstavenie – Peter Black 2

            Dňa 11. 10. 2013 sa žiaci 6. – 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia s názvom Peter Black 2. Divadelné predstavenie bolo v anglickom jazyku.  Herci jednoduchou a aj vtipnou formou zahrali predstavenie o hľadaní práce. Je to téma, ktorú žiaci v budúcom živote určite budú potrebovať. Pred divadelným predstavením učitelia zopakovali so žiakmi slovnú zásobu na túto tému, aby predstaveniu lepšie porozumeli. Konverzácia v predstavení bola prispôsobená úrovni vedomostí žiakov 6. – 9. ročníka.

          •     Naši žiaci na cezpoľnom behu.

             

            Ako už býva zvykom, súťaž v cezpoľnom behu odštartovala nový ročník športových súťaží žiakov základných škôl nášho okresu. V prievidzkom mestkom parku bojovali naši žiaci v rámci svojich možností, čo sa i ukázalo na pekných predvedených výkonoch.

            Chlapčenské družstvo v zložení Radoslav Urík, Vladimír Cicko a Peter Kavka, obsadilo spomedzi 28 zúčastnených škôl a 80 štartujúcich chlapcov výborné 5.miesto! Individuálnymi výkonmi sa o toto umiestnenie zaslúžili: Vladimír Cicko 14. miesto, Peter Kavka 24.miesto a Radovan Urík 29. miesto.

            V kategórií dievčat sa naše družstvo umiestnilo v konkurencii  26 škôl  a 73 štartujúcich dievčat na solídnom 11.mieste. Soňa Dzurendová obsadila 12. miesto, Lenka Vážanová dobehla na 39. a Silvia Hudecová na 41.mieste.

            Všetkým reprezentantom patrí naša vďaka.

          • Zdravý životný štýl

             

            Zdravý životný štýl by si mali osvojiť už i mladší žiaci. Preto sme v dňoch 8.10. a 9.10. 2013 pripravili pre žiakov prezentáciu o zdravej strave, zdravom spôsobe života a potrebe žiť aktívne. Na prezentáciu nadviazali športové aktivity na školskom dvore a v telocvični, kde si žiaci mohli zmerať svoje sily a ukázať svoju šikovnosť a kondíciu.

          • Skrášľovanie školského areálu

            Žiaci, ktorí navštevujú environmentálny krúžok, sa rozhodli skrášliť prostredie našej školy. Pani Andrea Pusztaiová nám darovala množstvo zelene a pomohla nám pri jej sadení. Veľmi pekne ďakujeme.

          • Výstava vtáctva a hydiny

             

            Aj tento rok žiaci 1. stupňa navštívili výstavu vtáctva a hydiny Pod vrbičkami v Nedožeroch - Brezanoch, ktorá sa im veľmi páčila. Žiaci a učitelia srdečne ďakujú usporiadateľom za pozvanie a dúfajú, že táto spolupráca bude aj naďalej pokračovať.

          •    Európsky deň jazykov 2013 na našej škole

             

            Jazykovú a kultúrnu rozmanitosť, ako aj význam ovládania cudzích jazykov si 26.septembra, počas Európskeho dňa jazykov, pripomenula celá Európa. Pri tejto príležitosti si vyučujúce jazykov pre našich žiakov pripravili množstvo zaujímavých aktivít. Nielen tento deň, ale celý týždeň od 23. do 27. septembra sme hodiny jazykov, ale aj náboženstva, spestrili besedami o dôležitosti ovládania cudzích jazykov. Žiaci riešili rôzne vedomostné kvízy, súťažili medzi sebou, hrali didakticko-tematické hry, písali listy „imaginárnym“ priateľom z Európy, vyrábali projekty. Najzaujímavejšie práce na rôzne témy /Významná osobnosť Veľkej Británie, Európske jazyky, Eurovízia, Esperanto, Športové tímy Európy/ potom žiaci v elektronickej i klasickej papierovej podobe prezentovali pred svojimi spolužiakmi a vyučujúcimi. Z najoriginálnejších projektov sme vo vestibule školy i triedach vyhotovili nástenky, ktoré nám budú tento európsky sviatok pripomínať.

             

          • Školský rok 2012/2013

             

            Posledný júnový deň sme sa všetci zišli na školskom dvore a odniesli si domov hodnotenie svojej celoročnej práce.

            Hoci každý z nás je iný, cieľ sme mali rovnaký – prežiť školský rok čo najúspešnejšie, s dobrými známkami, dosiahnuť prvenstvá na súťažiach, získať nové vedomosti a zažiť mnoho zážitkov. Podarilo sa.

            Veríme, že čas letných prázdnin prinesie všetkým veľa pekných zážitkov, chvíle oddychu, nových kamarátov a že s teplými lúčmi slnka načerpáme energiu a dostatok sily do ďalšej práce.

            Tešíme sa na opätovné  stretnutie v septembri.

             

          • Historický úspech našej školy !

             

            Aj v tomto školskom roku 2012/2013 sa naša škola zaradila medzi najúspešnejšie školy Prievidzského okresu a vo vzdelávacom procese patrí medzi lídrov na hornej Nitre!

            Potvrdzujú to monitory deviatakov i vynikajúce výsledky, ktoré dosiahli žiaci školy v okresných, krajských a celoslovenských predmetových súťažiach a olympiádach.

            V tabuľke úspešnosti škôl Prievidzského okresu spomedzi 48 základných škôl, základných umeleckých škôl a osemročných gymnázií sa naša škola svojimi výsledkami umiestnila na vynikajúcom 3. mieste !, pričom pred nami skončili dve prievidzské výberové školy, z vidieckych škôl sme sa tak umiestnili na 1. mieste!

            Za vzornú reprezentáciu a prípravu na predmetové súťaže a olympiády všetkým žiakom a ich pedagógom srdečne ĎAKUJEM.

             

            PaedDr. Dušan Schut, riaditeľ školy

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764