• Vavrinec  hľadá talenty

             

            Dňa 26.6 sa telocvičňou niesla hudba, ktorá sprevádzala našich spevákov, tanečníkov. Deti okrem talentu na spev a tanec ukázali, že sú dobrí hudobníci a herci. Za predvedené výkony si účinkujúci zaslúžili obdiv a potlesk obecenstva, ale aj  diplomy a sladké odmeny.

          • VÝPRAVA NÁDEJE

             

            Lukáš Sabo, Diana Bilíková, Emma Janovcová a Soňa Dzurendová. Vybojovali krásne 2. miesto a získali pre školu finančnú odmenu 300 EUR.

            Za každú tonu nazbieraného papiera získala naša škola 10 kvapiek nádeje a zároveň 30 EUR.

            Ďalších 30 EUR poslali zberné suroviny v mene našej školy Nadácii KVAPKA NÁDEJE, ktorá ich využije na nákup lekárskych prístrojov určených na záchranu a uzdravenie chorých detí.

            Pomohli sme tak svojej škole, i deťom, ktoré nemajú toľko šťastia a závažné ochorenie ich obmedzuje v hraní, zábave či plnohodnotnejšom živote.

            Do fotoalbumu bola pridaná nová galéria VÝPRAVA NÁDEJE V ČUNOVE.

          • dessert_cake_106509_tnb.png 89.0KROZLÚČKA ŠTVRTÁKOV S PRVÝM STUPŇOM

             

            V stredu sa v 4.A triede žiaci neučili. Bola tam totiž veľká oslava. Najskôr v triede vyhodnotili čitateľskú súťaž, ktorá sa konala od októbra do mája. Najlepší čitatelia dostali ceny. Potom sa už začala oslava. Deti súťažili, tancovali, hrali divadielko Pipi a zabávali sa. Posilnili sa výbornou tortou, pripili si detským šampanským.

            Veľké poďakovanie patrí aj rodičom detí: Pani Hanuskovej, ktorá zabezpečovala celú akciu a pani Reginovej, ktorá pomáhala pri výzdobe triedy.

          • Výlet tretiakov a štvrtákov

             

            Posledný májový deň sa tretiaci a štvrtáci vybrali na výlet do Martina. Obloha celý týždeň neveštila nič dobrého. Pršalo a bola zima. My sme si však výlet nedali pokaziť. Dobrá nálada panovala už v autobuse. Spievali sme všetky pekné ľudové piesne a nezabudli sme ani na tie anglické.

            V Martina sme navštívili Múzeum Martina Benku a Slovenské nírodné múzeum. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí zo života našich predkov.

            Vtom sa obloha vyjasnila a my sme sa rozhodli, že navštívime aj skanzen v Jahodníckych hájoch. To bolo radosti! Malé dreveničky sa nám páčili. Len stále nevieme, ako sa tam mohli pomestiť toľkí ľudia! V stánku so suvenírmi sme nakúpili milé drobnosti. S úsmevom a piesňou na perách sme sa vrátili domov. Nezmokli sme a sme tu...

             

          • CIRKUS

             

            Žiaci dostali darček k MDD. Pán riaditeľ pozval do školy cirkus Jacko z Ukrajiny. Žongléri, artisti a klauni sa predviedli pekným programom. Žiakom sa vystúpenie veľmi páčilo.

          •       DOPRAVNÁ VÝCHOVA

             

            Dopravná výchova sa uskutočnila v dňoch 20.5. - 22.5. 2013 pre žiakov 1. - 5. ročníka. Dopravnú výchovu, ktorá pozostávala z teoretickej a praktickej časti zorganizoval pre žiakov školy pán Bruno Hausner v spolupráci s Jozefom Padúchom a Štefanom Poročákom z Automotoklubu Handlová.

          • Vyhodnotenie súťaží a olympiád

             

            Dňa 28.5.2013 sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie vedomostných súťaží a olympiád v Kultúrnom dome Necpaly. Z našej školy boli ocenení žiaci:

            Chiara Marianna Lehotská 4.A - Európa v škole - poézia    3. miesto

            Sára Mendelová 5.A - Európa v škole - poézia     2. miesto

            Filip Engelhart 6.A - Matematická olympiáda kategória  Z6     1. miesto

            Andrej Kavka  6.A - Matematická olympiáda kategória Z6      3. miesto

            Kristína Kubačná 6.A - Európa v škole - výtvarná časť     3. miesto

            Klaudia Greschnerová 6.A - Európa v škole - výtvarná časť      čestné uznanie

            Peter Kavka 7.A - Matematická olympiáda kategória  Z7     1. miesto

            Tomáš Gubina 8.A - Matematická olympiáda kategória Z8    1. miesto    fyzika        1. miesto

            Ondrej Škultéty 9.A  - Matematická olympiáda kategória  Z9    3. miesto     fyzika    2. miesto

            Daniel Valchovník 9.A - Európa v škole   2. miesto

             

          • Naši atléti sa predviedli

             

            Na atletických majstrovstvách žiakov základných škôl okresu Prievidza, ktoré sa konali v areáli ZŠ Sama Chalupku, sa vynikajúco darilo našim žiakom.

            V kategórii chlapcov reprezentovali  Miroslav Medo, Patrik Šimko, Patrik Pekár, Daniel Valchovník, Ondrej Škultéty, Matúš Karabinoš,  Ľubo Andráši, a Vlado Cicko.  V konkurencii  27 zúčastnených škôl z okresu obsadili fantastické 3. miesto.

            Miroslav  Medo    - skok do diaľky s rozbehom   1. miesto (z  52 pretekárov)

             Patrik Šimko -  hod kriketovou loptičkou  1. miesto (z 50 pretekárov)

            •                  beh  na 1000 metrov  1. miesto  (z 51 pretekárov) ako jediný zabehol čas pod 3 minúty.

             Títo žiaci budú ako víťazi disciplín reprezentovať okres Prievidza aj na krajských majstrovstvách v atletike.

            Patrik Pekár - vrh guľou 2. miesto  (zo 47 pretekárov) a len tesne mu uniklo víťazstvo.

            Daniel Valchovník   -   skok do diaľky  s rozbehom  4.miesto.

            Tak isto  Matúš Karabinoš  Ondrej Škultéty, a tiež i vekom ešte mladí a neskúsení  Vlado Cicko a Ľuboš Andráši podali výkony na hranici osobného maxima.

            V družstve dievčat v zložení Michaela Mokrá, Bibána Lajčiaková, Natália Znamenáková, Lenka Vážanová, Barbora Rendeková, Soňa Dzurendová, Kristína Kubačná sa najviac darilo Miške Mokrej, ktorá v skoku do diaľky s rozbehom obsadila krásne 3. miesto (zo  48 pretekárok).

            Všetkým menovaným žiakom patrí naša vďaka a veríme, že dosiahnuté výsledky budú motivovať aj ostatných žiakov v dosahovaní a v prekonávaní seba samého v kráľovnej športu -v atletike.

          •                     Zahrali sme si tenis

             

            S príchodom pekných slnečných dní nás to všetkých určite ťahá von. A tak nám napadla myšlienka, ako spojiť príjemné pocity z pobytu vonku a prospešné športovanie. Aj vďaka ochote pána Kuboviča a trénerky Lucie  sme mali možnosť stráviť čas na kurtoch športmotela Raketa. Pre niektorých to bola premiéra, pre iných už zažitá  skúsenoť.

            Po počiatočných nácvikoch, „pokusoch a kúzlach“ s tenisovou raketou, sme sa pustili do vzájomných zápasov. V troch skupinách pod vedením dospelákov sme zvádzali tenisové súboje, každý ako vedel a vládal. Nechýbala dobrá nálada, snaha a nasadenie každého žiaka a žiačky. Postupne sa však ukázali favoriti. Tým azda najväčším bol Rastislav Kubovič z 2.A. Zdarne mu sekundoval Marko Leitman zo 4.A. Timotej Oršula z 3.A. a Andrej Koperdák zo 4.A. taktiež zviedli pekný súboj o tretie miesto. Napokon bol úspešnejší Timotej Oršula. V druhej skupine sa presadil Timotej Vážan pred Matúšom Burákom a Filipom Znamenákom. V kategórii dievčat predčila konkurentky Patrícia Cipovová z 3.A. Na druhom mieste sa umiestnila Martina Gandelová a na treťom zhodne Eliška Žillová a Martinka Oršulová. Erika Uríková skončila štvrtá.

            Ešte raz ďakujeme za pomoc a spoluprácu, ako i za možnosť zahrať si tenis pánovi Kubovičovi a trénerke Lucii. Podmienky a počasie boli výborné a odporúčame určite i ostatným záujemmcom o tenis: Príďte do Rakety a vyskúšajte si to! Stojí to za to!

          •  

             

            Školský výlet

             

            Dňa 22.5.2013 boli prváci a druháci na výlete v Bojniciach. No nebol to výlet hocijaký. Žiaci navštívili nielen zoologickú záhradu, ale aj zooškolu a zoznámili sa s dravcami, ktoré prezentovali členovia súboru AQUILA.

            Počasie nám prialo, a tak sme si najprv veľmi pozorne poprezerali zvieratá v ZOO. Potom v zooškole nám pani lektorka porozprávala rôzne zaujímavosti o živote a chove zvierat i o tom, ako sa do ZOO dostali. Samozrejme veľmi ochotne odpovedala na všetky zvedavé otázky detí. No najlepšie bolo, že sme mali možnosť dotknúť sa živého hada - pytóna Huga a pohladkať niektoré známe zvieratá, aj keď len vypreparované. V prírodnom amfiteátri sme sa zoznámili s niektorými okrídlenými dravcami. Mali sme ohromný zážitok z prelietavania dravcov tesne nad našimi hlavami  a tiež z toho, že sme si ich mohli pohladkať a niektorí aj podržať na ruke.

            Samozrejme, že deti si prišli na svoje aj pri nákupe drobných darčekov v blízkosti Bojnického zámku.

             

          • Theater Yellow 2 IconDIVADLO NAtraKY V NAŠEJ ŠKOLE

             

            Príjemnú divadelnú atmosféru priniesli do našej školy členovia divadelného súboru NAtraKY z Bojníc. Našim malým divákom sa predstavili veselým príbehom zo života zvieratiek. Deti boli vtiahnuté do deja a svojimi spontánnymi prejavmi podporovali priateľstvo, lásku a víťazstvo dobra nad zlom.

            Predstavenie sa im veľmi páčilo a hercov odmenili nadšeným potleskom.

          •    OBLOHA NA DLANI

             

            Dňa 14.5. 2013 sa v telocvični našej školy objavilo prenosné digitálne planetárium, ktoré priviezli pracovníci hvezdárne z Partizánskeho. Žiaci mali možnosť vidieť nočnú oblohu s množstvom hviezd vytvárajúcich súhvezdia, pozorovali fázy mesiaca, aj pohyb Zeme okolo Slnka. Získali informácie o planétach v slnečnej sústave. Interaktívna ukážka bola veľmi efektná a deťom sa páčila.

            Fotky nájdete vo FOTOALBUME.

          • Úspech na okresnom kole súťaže Slávik Slovenska 2013

             

            7.5. 2013 sa konalo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska. Reprezentovali nás:

            IV. kategória ( 1.-3. roč.): Sandra Hudeková z 1.B

            V. kategória ( 4.-6. roč.): Bianka Uríková zo 6.B

            VI. kategória (7.- 9. roč.): Patrícia Koperdáková z 8.A, ktorá obsadila krásne 2. miesto

            Dievčence nás reprezentovali veľmi dobre a celkovú atmosférudotvorili aj kroje, v ktorých spievali.

            Ďakujeme za  reprezentáciu.

             

          • Športové dopoludnie v materskej škole

            Cvičíme, cvičíme, denne aspoň chvíľu. Cvičíme, cvičíme, naberáme silu. Tak znelo heslo športového dopoludnia, ktoré sa uskutočnilo v areáli materskej školy. Dňa 2. mája pripravili pani učiteľky z materskej školy a pani učiteľky 1.ročníka zo základnej školy deň plný cvičení a športových súťaží. Naši malí športovci si vyskúšali beh cez prekážky, podliezanie, skákanie vo vreci. Svoju obratnosť ukázali aj v pretekaní s fúrikmi. Predškoláci dokázali, že nosenie školskej tašky a pomôcok cez prekážky nie je pre nich žiadny problém. Za predvedenie obratnosti a vytrvalosti pripravili pani učiteľky deťom malé občerstvenie a sladkú odmenu.

            Fotky nájdete vo fotoalbume.

             

             

             

             

          • A opäť môžeme oslavovať úspech nášho žiaka

            Krajské kolo súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

             

            V piatok 26. apríla 2013 sa stretli najlepší rétori Trenčianskeho kraja v Uhrovci, aby presvedčili odbornú porotu o svojich kvalitách.  Aj naša škola tu mala svojho zástupcu. V prvej  kategórii  náš šiestak, Filip Engelhardt svojou tvorivosťou, fantáziou, ale aj výbornými rečníckymi schopnosťami a rozprávačským umením upútal porotu a skončil  na veľmi peknom treťom mieste, ku ktorému mu srdečne blahoželáme.

            Fotky nájdete vo fotoalbume.

          •  

             Fantastický úspech našich žiakov !

             

             

            Dňa 17. apríla 2013 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády kategórie Z6, Z7 a Z8.

            Žiakom našej školy sa podaril famózny úspech, ktorý sa zapíše zlatými písmenami do kroniky školy, keď z 5 súťažiacich v jednotlivých kategóriách, všetci boli úspešní riešitelia. Ešte viac nás ale potešila skutočnosť, že vo všetkých troch katagóriách sa naši žiaci umiestnili na prvých miestach!

            V kategórii Z6 Filip Engelhardt zo 6.A triedy sa umiestnil na 1.mieste a Andrej Kavka, taktiež zo 6. A triedy sa umiestnil na 3. mieste.

            V kategórii Z7  Peter Kavka zo 7.A triedy suverénnym spôsobom spomedzi 32 súťažiacich získal 1. miesto, ďalšia súťažiaca, taktiež zo 7. A triedy Hana Čavojská bola úspešná riešiteľka a umiestnila sa na 9. mieste, pričom úspešných z celkového počtu 32 bolo len 12 súťažiacich.

            V kategórii Z8 úspešne zabojoval žiak 8.A triedy Tomáš Hubina, ktorý sa vo svojej kategórii umiestnil na 1. mieste.

             

            Srdečne blahoželáme a tešíme sa z vašich / našich / úspechov!

             

            PaedDr. Dušan Schut, riaditeľ školy

          • Výsledky celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka 2012/2013

             

            Testovania sa zúčastnilo 28 žiakov.

            MATEMATIKA:

             

            SLOVENSKÝ JAZYK:

             

             

            Priemerný počet bodov v rámci SR

            12,01

            Priemerný počet bodov našej školy

            17,68

            Priemerný počet bodov školy:

            15,32

            Priemerný počet bodov v rámci SR:

            16,88

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR

            60,07%

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR

            67,51%

            Priemerná percentuálna úspešnosť našej školy:

            76,61%

            Priemerná percentuálna úspešnosť našej školy:

            70,71%

            Rozdiel priem. úspešnosti oproti národnému priemeru: 16,54% Rozdiel priem. úspešnosti oproti národnému priemeru: 3,20%
            Percentil našej školy: 93,97 Percentil našej školy: 68,87%

            Blahoželáme !!!

          •           Naša škola patrí medzi najlepšie školy

            Ineko – Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy / www.ineko.sk / zverejnil na svojom webovom sídle zoznam 25 % základných škôl s najlepšími výsledkami žiakov. Hodnotenie zahŕňa výsledky žiakov za posledné 4 školské roky a do hodnotenia boli zahrnuté predovšetkým výsledky žiakov 9. ročníka v Testovaní zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky,  ako aj mimoriadne výsledky žiakov v predmetových súťažiach a olympiádach.

            Sme radi, že medzi 25% najlepších škôl sa umiestnila aj naša škola,  v okrese Prievidza dosiahla  škola výsledky, ktoré ju zaraďujú na 3. miesto zo všetkých škôl, pričom z vidieckych škôl okresu sme  boli najlepší, v rámci Trenčianskeho kraja bol uverejnený zoznam 29 najlepších škôl /  25 % všetkých škôl / , naša škola sa umiestnila v rámci kraja na vynikajúcom 15. mieste, v rámci celého Slovenska bolo uverejnených 235 škôl / 25 % najlepších škôl /, Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta sa umiestnila v rámci Slovenska na výbornom 127 mieste !

            Chcem sa poďakovať žiakom, súčasným aj minulým, ktorí sa o tieto výsledky zaslúžili, ale  predovšetkým sa chcem poďakovať svojim kolegom, skvelým pedagógom  za ich obetavosť a úsilie pri vzdelávaní žiakov našej školy.

             

            PaedDr. Dušan Schut, riaditeľ školy

          •       BESEDA S POLICAJTKOU

            Dňa 22.4. 2013 navštívila našu školu príslušníčka Policajného zboru. Našim tretiakom vysvetlila, aké nebezpečenstvo môže vzniknúť pri kontakte s cudzími osobami a ako sa majú v takom prípade zachovať.

            Fotky nájdete vo fotoalbume.

             

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764