• Divadlo v anglickom jazyku

          • Po 3 rokoch sme sa vrátili k našej školskej tradícii a dňa 2.6.2022 sme navštívili divadelné predstavenie v anglickom jazyku. Spolu s našimi deviatakmi sme si v KaSS v Prievidzi pozreli humornú hru The last wish (Posledné želanie), ktorej príbeh nás preniesol na rôzne atraktívne miesta, ako napr. na pretekársky okruh, do nemocnice alebo do českej krčmy. Videli sme, ako môže byť sláva nudná a bohatstvo otupujúce a že jediné, čo má skutočný význam, sú dobré rodinné vzťahy. Žiaci mohli počuť zrozumiteľnú angličtinu, reálne frázy a užitočnú slovnú zásobu. Ďakujeme hercom z Divadelného centra v Martine za príjemný umelecký zážitok.

          • MDD v školskom klube

          • Deti v školskom klube svoj sviatok oslávili ľadovým osviežením a maľovaním na tvár. Domov odchádzali ako piráti, motýliky, mačičky, batmani a spidermani.

          • Výchovný koncert

          • 30.5.2022 sa v našej škole uskutočnil výchovný koncert. Žiakom sa veľmi páčilo a spolu si na ľudovú nôtu aj zaspievali a zatancovali.

          • Beseda o Japonsku

          • Aj vás fascinuje krajina vychádzajúceho slnka? Našich deviatakov určite áno. Preto sme uvítali jedinečnú príležitosť niečo nové sa o Japonsku dozvedieť a 30.5.2022 sme pozvali pani Slávku Matuškovú k nám na besedu. Predstavila nám túto ostrovnú krajinu z pohľadu Slovenky, ktorá tam niekoľko rokov žila a pracovala. Venovala sa geografickým zaujímavostiam, kultúre, sviatkom, tradíciám, anime, jazyku a písmu a samozrejme jedlu. Po zvedavých otázkach našich žiakov sme dostali paličky a mohli sme ochutnať pravé sushi, ktoré pre nás pani Matušková pripravila. Ďakujeme jej za autentické rozprávanie a super gastronomický zážitok.

          • Súťaž The Project Competition 2022

          • Tento školský rok sme sa prvýkrát zapojili do súťaže The Project Competition, ktorú vyhlasuje vydavateľstvo cudzojazyčnej literatúry a učebníc Oxford University Press. Štyri žiačky 9.B triedy – K. Čičmancová, N. Liptáková, L. Reginová a L. Šimová súťažili vo vekovej kategórii 14-17 rokov. Úlohou súťažiacich bolo spracovať projekt o zvolenom globálnom probléme a navrhnúť jeho originálne riešenie. Žiačky si mohli vybrať z 2 oblastí: klimatický čin alebo zlepšenie zdravia a duševnej pohody. Naše šikovné deviatačky sa priklonili k ekologickej problematike. Vo svojom projekte sa venovali podpore domácich produktov a farmárov či potrebe znížiť používanie obalov. I keď dievčatá nevyhrali, získali cennú skúsenosť a zdokonalili sa v globálnych zručnostiach 21. storočia, akými sú komunikácia, spolupráca, kritické myslenie, kreativita a ekologické cítenie. Veríme, že ich nápady ešte využijeme pri iných aktivitách školy. Ďakujeme našim deviatačkám za účasť v tejto medzinárodnej súťaži a prajeme im veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

          • Hodina angličtiny v čitateľskom kútiku

          • Nedávno zriadený čitateľský kútik a oddychovú zónu na našej škole využívajú žiaci najmä počas prestávok a pred popoludňajšími krúžkami. Rozhodli sme sa podporiť čitateľskú gramotnosť žiakov a využiť autentický materiál - anglické časopisy a knihy - ako vhodný doplnok učebníc aj priamo na vyučovacích hodinách. Zmenu prostredia žiaci uvítali, pracovali na zadaných úlohách s  materiálmi podľa vlastného výberu, v iných priestorových podmienkach a často aj v iných polohách, na aké sú zvyknutí z triedy. Našou snahou je do budúcna ešte viac zatraktívniť toto prostredie. Radi privítame každú pomoc pri jeho dotváraní, či už v podobe cudzojazyčnej literatúry či časopisov, alebo sedenia. Vopred ďakujeme.

          • Čerstvé hlavičky

          • Naša škola spolu s materskou školou sa opäť zapojila do projektu  ,,Čerstvé hlavičky´´, prostredníctvom ktorého chce obchodný dom Kaufland dostať do slovenských škôl  a tento rok už aj do  škôlok viac ovocia a zeleniny. Chceme tak znova zabojovať o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2022/2023.  O tom, ktoré školy získajú ovocie a zeleninu môžete rozhodnúť aj vy.

            Zahlasujte prosím za našu školu a materskú školu od 28. 4. do 1. 6. 2022 priamo na webstránke www.cerstvehlavicky.sk.  Hlasovať je možné každý deň, pričom každý z vás môže poslať 2 hlasy – 1 za školu a 1 za materskú školu. Podrobný návod na hlasovanie nájdete v prílohe. Ďakujeme!

          • Pomôž našej škole vyhrať výpočtovú techniku od Lidla!

          • Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vybaviť našu školu modernými notebookmi i desktopmi, monitormi i kamerami a ďalšou technikou v hodnote až 25 000 eur! Stačí nakupovať v Lidli a zbierať balíčky nálepiek „Slovenskô ako maľované“. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. mája do 30. júna 2022 zabojovať za našu školu na stránke malovaneslovensko.sk.

            Prípadne prineste alebo pošlite hlasovacie kartičky do základnej alebo materskej školy a zahlasujeme za vás.

            Ďakujeme za každý hlas! 

          • Krúžok DFS Briezka

          • Dňa 25.5. 2022 sa v obci Nedožery-Brezany uskutočnila autogramiáda hokejovej legendy J. Golonku. Svojim vystúpením posedenie spríjemnili aj deti z DFS Briezka. Deti si zaslúžili určite aj sladkú chladenú zmrzlinu.

          • Naši deviataci

          • Naši deviataci sa pred prijímacími skúškami na stredné školy potrebovali zrelaxovať! Samozrejme, až keď mali už všetky vedomosti v malíčku!

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 12.5.2021 sa uskutočnilo v CVČ v Prievidzi okresné kolo  jubilejného 30. ročníka súťaže Slávik Slovenska 2021.

            Z našej školy sa tejto súťaže zúčastnili dve žiačky, výborné speváčky, ktoré, každá vo svojej kategórii, podali pred odbornou porotou výborný výkon. Vaneska Lacenová, sa rozhodnutím poroty stala víťazkou svojej kategórie a postupuje tak do krajského kola, z čoho sa veľmi tešíme a gratulujeme jej.

            Karolínka Kmecová, žiačka 5.A triedy podala rovnako výborný výkon, za čo jej patrí veľký obdiv a nakoľko v jej kategórii bolo naozaj veľa výborných spevákov, budeme jej držať palce v ďalších ročníkoch súťaže. Poďakovanie, ale patrí aj Kristínke Vančovej, ktorá sa na súťaž zodpovedne pripravovala a v prípade ochorenia účastníčok bola pripravená ako náhradníčka.

          • Okresné kolo súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

          • Dňa 5.5.2022 sa uskutočnilo okresné kolo rétorickej súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec, na ktorom svoje rečnícke schopnosti ukázali aj žiačky našej školy - Zuzana Majzlanová zo 6.B a Kristína Svetláková z 9.B. Úspešne reprezentovali našu školu a Zuzana Majzlanová získala v 1. kategórii krásne 3. miesto.

            Gratulujeme!

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov

          • Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov, je informovať rodičov, o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. A dnes sme odovzdali výsledky-osvedčenie, našim najmenším. Žiakom prvého ročníka. Osvedčenie, ktoré dieťa dostane, hovorí o odporúčaných druhoch, resp. okruhu športov.

          • Korfbalový krúžok v akcii

          • Žiaci navštevujúci korfbalový krúžok na našej škole sa zúčastnili 2.kola slovenskej žiackej ligy. Tentokrát sa do súťaže zapojili až 3 tímy z našej školy. Dva do 11 rokov a jeden do 13 rokov. Napriek tomu, že do zápasov naskočili len po pár tréningoch, počínali si veľmi dobre. Družstvo U11A obsadilo 2.miesto, U11B skončilo 3. a družstvu U13 patrilo celkové 5.miesto.

            U11

            SKK Dolphins Prievidza – Nedožery – Brezany B 3:5 (3:2)

            Lucia Nováková 3, Miriam Maruniaková a Vanesa Šimová po 1

            Nedožery – Brezany A – KK SPU Nitra 3:7 (2:6)

            Viktor Revický 2, Miriam Kabáčová 1

            Veľký Lapáš – Nedožery – Brezany A 0:9 (0:5)

            Sofia Mazánová a Soňa Revická po 3, Petra Šimová 2, Dominika Losoncziová 1

            Nedožery – Brezany B – KK SPU Nitra 1:5 (1:1)

            Lucia Nováková 1

            Nedožery – Brezany  A – SKK Dolphins Prievidza 8:1 (3:1)

            Viktor Revický 3, Miriam Kabáčová 2, Dominika Losoncziová, Soňa Revická a Petra Šimová po 1

            Nedožery – Brezany B – Nedožery – Brezany A 4:5 (4:1)

            Nedožery – Brezany B: Miriam Maruniaková 2, Lucia Nováková a Nikolas Pálesh po 1

            Nedožery – Brezany A: Soňa Revická 3, Sofia Mazánová a Dominika Losoncziová po 1

            Nedožery – Brezany B – Veľký Lapáš 4:6 (2:4)

            Nikolas Pálesh 2, Miriam Maruniaková a Vanesa Šimová po 1

            U13

            Nedožery – Brezany – Tekovská Breznica  2:4 (2:2)

            Daniela Losoncziová a Soňa Revická po 1

            KK SPU Nitra B – Nedožery – Brezany  19:2 (16:2)

            Daniela Losoncziová a Miriam Kabáčová po 1

          • Aktuálne usmernenia Školského semaforu a pokyny pre bezpečnú prevádzku

            • Školský semafor je pre zlepšujúci sa vývoj epidemiologickej situácie pozastavený.
            • Rodič predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka ( je aj prílohou tohto oznamu, alebo cez Edupage).
            • Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní aj z dôvodu ochorenia (víkendy a sviatky sa nepočítajú). Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia, musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov,  alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • Domáce samotestovanie je dobrovoľné, a je možné ho využiť v školách, s výskytom 10% žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy (treba zaslať potvrdenie o pozitivite cez Edupage - Domáci Ag samotest oznámenie o použití s pozitívnym výsledkom, resp. lekárske potvrdenie o ochorení ). V takomto prípade, ak rodičia hlásia nedostatok samotestov, a je výskyt ochorenia na škole aspoň 10%, môže škola požiadať príslušný Regionálny úrad školskej správy o samotesty, ktorý vydá pre každého nahláseného žiaka 5 ks (1 balenie). Rodič je povinný nahlasovať výsledky týchto samotestov cez Edupage, inak stratí nárok na ďalšie samotesty.
            • Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom /respirátorom.
            • Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie, nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom. Koniec izolácie určuje lekár.  Po ukončení 5- dňovej izolácie, je osoba povinná, mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole, a v školskom zariadení, môžu použitie respirátora nahradiť rúškom. Po skončení izolácie v škole, a v školskom zariadení, môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
            • Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú.
            • Vstup do školy a školského zariadenia, sa riadi aktuálnym usmernením zverejneným na vstupe.

             

          • Deň matiek

          • 8. 5. 2022 si žiaci školy pripravili krásny program, ktorým prispeli ku krajšiemu Dňu matiek..

            Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky – snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V tento deň by sme mali svojej mame vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Mama je tá, ktorá je pri nás keď sme chorí, je naším prvým učiteľom, inšpiruje nás. Vie byť aj prísna, pretože sa snaží, aby z nás boli šikovní a usilovní ľudia. Deň matiek je príležitosť, všetko toto si pripomenúť a zároveň dôvod, aby sme našej mame spravili v tento deň radosť.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany
      • riaditeľ školy: 0910 368 978 zást. r. š.: 0904 163 381 šk. psychológ, výchovný poradca: 0904 163 381 ekonómka školy: 0911 381 999 ŠKD I. oddelenie: 0902 623 408 ŠKD II. oddelenie: 0911 382 020 ŠKD III. oddelenie: 0903 548 824 ZŠ 046/5485130 MŠ 0465485159 ŠJ 0911 382 023
      • Ul. družby 339/2 Nedožery - Brezany 972 12 Nedožery-Brezany Slovakia
      • 036126764